Burun Estetiği Ameliyatım

Herkese uzuunca aradan sonra tekrardan selamlar.. 
Yazmayı çook özlediğimi fark ettiğim anda hemen kendime bir boşluk yaratıp bilgisayarım başına geçtim. Uzun süre boyunca buralardan ve instagramdan uzak kalmamın sebebi ise haftanın her günü sabah 8:00'de başlayıp aksam 17:00'de biten derslerim :(( 

Peki uzun bir aradan sonra neden böyle bir konu seçtin derseniz, internette burun estetiği ameliyatı olan insanların deneyimlerinin az yansıtıldığı ya da tam olarak bu süreçte yaşanılanların net paylaşılmadığını duyunca yazmaya karar verdim :)   
 Lafı daha fazla uzatmadan hemen konuya geçiş yapalım :) 

uzunca bir yazı sizi bekliyor! :) Hazır mısınız :)

(ameliyat öncesi)




Ameliyat olmaya nasıl karar verdim ?

İlkokul 1 sınıftayken merdivenlerden aşağı doğru süzülerek uçmuş, yerle kavuştuğumda ise minnoş burnumun en güzel yerine güzel bir merdiven hatırası bırakmıştım. Bu hatıra ile senelerce rahatsız olmadan yaşamıştım (hatta ergenlik gibi bir dönemde bile kafama takmamıştım).

2 sene önce bakırköy'de özel bir hastane'de KBB doktoruna randevu aldım ama burnum için değildi fakat doktor allem kallem derken burun estetiğini kafamın içine soktu. öyle bir konuşmuştu ki resmen hipnoz olmuştum. Ama yine de tam anlamıyla güven hissine sahip olamadım.  Sadece ameliyat fikri artık tam olarak aklıma yer edinmeye başlamıştı.

Daha sonra 1 sene boyunca her duyduğum doktoru araştırmaya başladım. Çevremde ameliyat olan arkadaşlarımın doktorlarını, instagramda estetik doktorlarını, hatta televizyona çıkan doktorlara kadar hepsini tek tek araştırdım.

bol bol forum'ları okudum. (kesinlikle tavsiye ediyorum muhakkak göz atın)

En son Medical Park bahçelievler'de Baş hekim yardımcısı dünyanın en harika doktorlarından biri olan Engin Türkmen'in tavsiyesiyle aynı hastanenin KBB bölümünden Muhammet Pamukçu'dan o gün içinde randevu aldım.

İlk gittiğim zaman durumumdan bahsettim, bıkmadan yılmadan benim ardı arkası gelmeyen sorularımı sabırla cevapladı ve her cevabı benim için yeterli gelince 10 gün sonrası için ameliyat tarihi almıştım.

Yanlış hatırlamıyorsam ameliyat 1 hafta önce tahliller için kan vermeye gittim, o gün anestezi doktoruylada görüşme gerçekleştirdim.

(ameliyat öncesi)


Ameliyat günü

Gece 12'den sonra yemek su yok. Tabii ben sabaha karşı 4'te zor bela uyudum 8'de uyandım :) Koşar adımlarla saatler sonra başıma geliceklerden bir haber heyecanla hastanenin yolunu tuttum. Yatış işlemlerim tamamlandıktan sonra odama geçip hazırlanıp hemşirenin beni almaya gelmesini bekledim. Ameliyathane'nin girişinde dev bir tabloda ameliyathane numarası ve adını görünce içimde tuhaf bişeyler olmaya başladı. Hayatımda ilk kez ameliyathane görücektim onunda heyecanı vardı tabii :) kapılar açıldı ameliyathaneye girdim şaştım kaldım. Hiçte filmlerde görüldüğü gibi değil gayet bizim evin oturma odası :) Neyse buzz gibi bir oda içeride tanımadığım bir sürü insan olunca istemsizce gerildim ellerim ayaklarım bağlandı. Tanıdık bir simada yok derken tanıdık bir ses canım doktorum adımı seslendi nasılsın iyimisin hazır mısın dedi cevap vermeme kalmadı gözlerim kapandı..

Tekrardan adımı duyarak uyandığımda tek aklımdan geçen birşey vardı oda su içmek. Gerçekten buydu ve ağzımdan çıkan kelimelerde bunlardı lütfen önce su sonra odama çıkmak istiyordum. inanılmaz değişik bi yorgunluk ben ne yaptım yaa burda ne işim var triplerindeydim.

odama çıktım arkadaşlarım ailem herkes beni bekliyordu.  

(ameliyat sonrası)


NOT* narkozun etkisinden korkun :) bu kadar söylüyorum :)


Gelelim en önemli kısıma internette hiç kimsenin paylamadığı ama bu ameliyatı olan herkesin kesinlikle bilmesi gereken şey ilk gece!

Bir kere uyumayı unutun.
Yemek yemeği
Su içmeyi
Yüzünüzde kocaman bir buz kütlesi
10 dk yüzünüzden ayrı kalıyor sonra tekrardan sizinle.
Değişen psikoloji ağlama isteği
Şişen gözlerim sanki patladı patlıcak
Nefes almak mı :)

ilk gecem o kadar zordu ki...

(ameliyat sonrası)


Ameliyat sonrası ilk gün...

Sabah doktorumun ziyaretinden sonra çıkış için hazırlandım, tekerlekli sandalyede yüzümde dev alçı ve buz kütlesiyle insanların meraklı bakışlarıyla doktorumun odasına geçtim. Doktor burnumdaki tamponları bugün çıkarıcağını söyleyince resmen zil takıp oynıcaktım. Tamponlarla nefes almak gerçekten işkence!

Tamponlar çıkarken can yakıyor evet ama benim ki şöyleydi son anda burundan çıktığı noktada gözümden 2 damla yaş geldi. sonrasında alınan nefes paha biçilemez. Gerçekten oksijene doyduğum dakikalardı :)

Alçılar ve reçetede yazılan ilaçlarla evin yolunu tuttum 3 gün sonra duş alabilecek, 10 gün sonra alçılarım çıkacaktı.

Evde geçen 2 günde sürekli bölük bölük uyudum.

Duş.. tek başınıza almanız imkansız. Alçıya su değmemesi gerekiyor, biraz ıslanacak tabii ki ama kurutma makinesini uzaktan tutarak hafifçe kurutmak mümkün.

Göz altı morluklarım için efsane bir krem verdi ne yazık ki kaybettiğim için adını yazamıyorum ama doktorumu ziyaret ettiğim zaman adını öğrenip yazıyı güncellicem :) Bu arada şişliklerim 3-4 güne geçti morluklarımda 1 haftada bitmişti.

Alçımın Çıkısı

(10 gün sonrası kontrolü)

Bayıldım. Gerçekten alçı burnumdan çıkarken bayıldım. Ayıldım, doktorumun burnum için gösterdiği masaj hareketlerinde tekrardan bayıldım. Burun diyip geçmeyin bunları gerçekten yaşadım :)

Bandajlar yaklaşık 10 gün kadar kaldı bu süre zarfında masaj hareketlerini yaptım kendimi bayılmadan :)

(alçıdan kurtulan, arşa uzanan burnum) 


Burnumu görünce yaşadığım mutluluk tarifsizdi :) kesinlikle bu acılara değdi mi derseniz 2 kere daha düşünürüm çünkü yaşanılan zorluklar ortada, benimde canım tatlı :)

hergün selfie'lerce kontrol edilen burun :)

Dünyanın en ilgili en tatlı burun doktoru Muhammed Pamukçu'ya sonsuz sevgilerimi tekrardan iletiyorum. Harika burnum için, benimle bıkmadan uğraştığın için :)

burnumun güncel durumu :) 



Umarım yazımı beğenerek okumuşsunuzdur :)

 Aklınıza takılan sormak istediğiniz, merak ettiklerinizi şeyleri lütfen yorum olarak bırakın :)

Görüşmek üzere hoşçakalın :)










6 yorum:

  1. Merhaba bende pzt Muhammed Bey e ameliyat oldum.yanak ve dudak bolgemde sislik devam ediyor ve burnum korkunc derecede tikanik,sizde tikaniklik oldu mu veya ne zaman gecti. 2 haftaya kadar normal dedl doktorumuz ama endiseliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar 😊 Benimde sisliklerim olmustu muhammed bey bunun icin bi krem tavsiye etmisti bana. Adini ne yazik ki hatirlamiyorum ama muhammed beye danismanda fayda var :) buz komplekslerini ihmal etmemeni tavsiye ederim. Tikanikliklar icinde sabah aksam Sinus rinse kullandim, beni inanilmaz rahatlatti 🙏🏻

      Sil
  2. Merhaba instagram adresinizi verebilirmisiniz bende muhammet beye ameliyat olmayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
  3. bende muhammed beyde oldum ve böyle mükemmel bir doktor yok doktoru tanıyordum birde ilk hafta zorlasa da ondan sonra sıkıntı yok olmak isteyen varsa hiç korkmadan muhammed beyde olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğrafınız var mı? Ben de olmayı düşünüyorum ama çok kararsızım

      Sil
  4. Fotoğrafınız var mı ben de olmayı düşünüyorum ama çok kararsızım

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

Abone Olun

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner